Skip to main content

Enghouse Interactive: hulp in de strijd tegen kanker

Temse, België

Ondanks een zware ziekte toch een paar zorgeloze dagen beleven. De Belgische kankervereniging „Stichting tegen Kanker“ maakt dit mogelijk via een zomerkamp voor kinderen met kanker. Enghouse Interactive ondersteunt dit initiatief met een speciale donatie. 

Al dertig jaar lang organiseert de Belgische stichting „Stichting tegen Kanker“ samen met drie grote, in kinderkanker gespecialiseerde, centra een zomerkamp voor kinderen met kanker. De zieke patiëntjes kunnen dan een week lang hun dagelijkse routine vergeten en zorgeloze uren met vrienden doorbrengen. Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals paardrijden, brandbestrijdingsoefeningen, vluchten met drones, artistieke projecten enz. Artsen en verpleegkundigen zorgen ervoor dat de dagelijkse zorg voor de kinderen gegarandeerd is.

Overhandiging van de cheque in het Belgische filiaal van Enghouse te Temse

Overhandiging van de cheque in het Belgische filiaal van Enghouse te Temse

Ten behoeve van kinderen met kanker

„Dit zomerkamp voor kinderen met kanker is een fantastisch idee“, zegt Astrid Pocklington, marketingdirecteur van Enghouse AG. „Kanker raakt vandaag bijna iedereen onder ons. Daarom zijn we verheugd om ‘Stichting tegen Kanker’ te mogen steunen met een donatie voor hun geweldige werk.”

„Als non-profitorganisatie zijn we afhankelijk van dit soort donaties. Wij zijn Enghouse Interactive heel dankbaar voor het engagement en de financiële ondersteuning“, zegt Brigitte Demunter van erase „Stichting tegen Kanker“. Dit naar aanleiding van de overhandiging van de cheque in het Belgische filiaal van Enghouse te Temse.

Modern communicatieplatform 

„Stichting tegen Kanker“ is de meest prominente kankerstichting in België met 90 jaar ervaring in de strijd tegen kanker en meer dan 700 medewerkers, hoofdzakelijk vrijwilligers. Met het geld word onder meer wetenschappelijk en medisch onderzoek gefinancierd gefinancierd. Het gedoneerde geld ondersteunt ook patiënten en families zoals bijvoorbeeld de zomerkampen. Daarnaast worden de fondsen gebruikt om mensen te mobiliseren voor de strijd tegen kanker door middel van campagnes en verschillende activiteiten.

Zo biedt „Stichting tegen Kanker“ telefonisch hulp aan kankerpatiënten in emotionele en psychologische stressvolle situaties. Voor de werking van deze hotline maakt de stichting gebruik van de omnichanneloplossing VCC van Enghouse Interactive, die inkomende oproepen beheert zonder lange wachttijden. De vrijwilligers van de stichting kunnen zich overal en altijd aanmelden bij het virtuele contactcentrum, zelfs van bij hun thuis. Naast de kankerhulplijn stelt de stichting nog een hulplijn ter beschikking speciaal voor mensen die hulp zoeken om te stoppen met roken.

Menu