Skip to main content

ZELFLEREND IVR-SYSTEEM ZORGT VOOR MINDER IRRITATIE BIJ DE BELLER

Kan u het zich ook levendig voorstellen? U belt voor de derde maal naar eenzelfde bedrijf of organisatie en moet telkens opnieuw dat vervelende “voor x, druk 1; voor y, druk 2” passeren. Hoeft niet meer. Een zelflerend IVR-systeem onthoudt keuzes van de beller en vraagt ze niet opnieuw. Een pluspunt voor wie customer experience hoog op de agenda zet.

 

Jan Vidts: “Als een klant eerder al Nederlands als taal heeft gekozen, is het logisch dat hij die keuze de volgende keer niet meer moet maken. Dat kan via een zelflerend IVR-systeem. Het telefoonnummer wordt daarbij als de unieke sleutel gehanteerd.”

Telefoonnummer bepaalt keuzemenu

Jan Vidts: “Van zodra u weet wie de beller is, moet u de keuzes daarop afstemmen. Door het weglaten van de taalkeuze bijvoorbeeld. Of door een klant een ander keuzemenu voor te schotelen dan een niet-klant. Voxtron gebruikt de gegevens van de klant, verzameld tijdens een eerder contact, om hem een aangepast keuzepallet aan te bieden, afgestemd op zijn of haar profiel.”

It’s all about … customer experience

Jan Vidts: “We zien dat het belang van customer experience toeneemt. 70% van de tevredenheid van een klant wordt bepaald door de manier waarop u hem of haar behandelt. Het wegwerken van momenten die wrevel kunnen opwekken staat daarom hoog op de agenda van bedrijven of organisaties die customer experience hoog in het vaandel dragen.”

Menu